Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Mirkelam

Member
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
Bayanların korkulu rüyalarından biri olan göz altı morlukları, sanıldığının aksine bir hastalık belirtisi değil genelde kalıtsal olabildiği gibi; uyku bozukluğu, dengesiz beslenme ve yorgunluk habercisidir. Yaş ilerledikçe artan bu morluklar, göz altında bulunan derinin rengini değiştiren ve koyulaştıran hiperpigmentasyon denilen olayın burada meydana gelmesinden kaynaklanır.

Peki, sigara, alkol tüketimi, kafein ve gazlı içecekler, stres, uzun süre güneş altında korunmasız kalmak gibi etkenler yüzünden oluşan bu göz altı morlukları nasıl geçer?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer İşte Yöntemleri
  • Bir kibrit kutusu beyaz peynir krem kıvamına gelene kadar ezilir. Göz altına sürülen peynir, 15 dakika bekletilir ve bölge iyice yıkanır. Etkili olan bu yöntem, ihtiyaç duyulduğu her an yapılabilir.
  • İnce bir beze sarılmış buz ya da soğuk suya batırılmış pamuk ile yapılan kompres, kısa süre de morlukları alacaktır. Buz direkt kullanılırsa kızarmalara sebep olabilir.
  • Güneşe korumasız çıkmamak, çıkarken iyi bir güneş kremi kullanmak çok önemlidir.
  • Tuzlu yiyeceklerden kaçınmak, vücudu susuz bırakmamak, folik asit ve B vitamini takviyeleri almak, düzenli ve dengeli beslenmek de iyi birer önlem olacaktır.
  • Yatmadan önce soğuk su ile yüz yıkamak, yüz masajı ve yüz yogası yapmak; sabah kalkınca gözlere salatalık, kivi, çiğ patates uygulamak da iyi ve doğal bir çözüm olacaktır.
  • Kaliteli ve doğal kremler, göz altı morluklarını geçirmekte iyi bir yöntemdir. Fakat çok kalıcı bir çözüm değildir.
  • Poşet ıhlamur çay, sıcak suda 15 dakika bekler. Bekleme sonrası gerekli ılıklığa gelen poşet, 20 dakika boyunca göz altına yapıştırılır ve sonra bölge iyice durulanır. Sağlık kazandıran bu uygulama, 3 günde bir uygulanır.
Bir de nadir de olsa hastalıkları bağlı morluklar vardır. Peki, alerjik, egzematik rahatsızlıklar, vitamin eksiklikleri, damar yapısı bozuklukları, kalıtsal çukurlar gibi durumlarda ne yapılmalıdır? Hastalıklara bağlı göz altı morlukları nasıl geçer?

Aslında bu tip sorunlara bağlı morluklar kalıcı olarak geçmeyeceği gibi yukarıdaki öneriler uygulandığında çözüm olmayabilir. Böyle durumlarda cildin hassasiyeti düşünülerek ve uzmanlara danışılarak, kaliteli makyaj malzemeleri kullanmak kaydıyla geçici çözümler bulunabilir. Sadece bu rahatsızlıklar için değil sağlıklı bir kişi için de bu doğal yöntemleri kullanırken bir uzmana danışmak, her yönden faydalı olacaktır.